субота, 6. октобар 2012.

Wong Shun Leung Philipp Bayer Ving Tsun


Ving Tsun/Wing Chun Kung Fu je sveobuhvatan sistem kineskog borenja, koji je nastao prije oko 300 godina. Nakon nekoliko generacija Yip Man je doneo sistem u Hong Kong, a time ga i počeo širiti u zapadnom svetu. Njegovi učenici su poznati glumac Bruce Lee i legendarni Wong Shun Leung.
Wong Shun Leung je bio najpoznatiji borac Ving Tsun-a, koji je takođe bio i uzor i mentor cuvenom Bruce Lee-ju. Godine 1983 Philipp Bayer je počeo svoje ucenje pod patronatom Wong Shun Leung-a u Hong Kongu, a 1990. godine osnovana je "Ving Tsun Kung Fu Association Europe", organizacija koja se proširila na skoro 20 zemalja širom svijeta. Od druge polovine osamdesetih, Wong Shun Leung posecuje mnoge Evropske gradove odrzavajuci seminare a sve uz pomoc Philipp Bayera koji mu je otvorio put ka Evropi i sansu za sirenje WSL Ving Tsuna na Evropske zemlje.
Prednosti WSL PHB Ving Tsun sistema su dinamicnost , istovremenost, pozicioniranje, i sam sistem je dizajniran za borbu i to je jedini sistem na svetu koji u isto vreme ima i odbranu i napad. WSL sistem se lako uci tako da se za vrlo kratko vreme vezbaci osposobljavaju za borbu sto je u drugim sistemima potrebno od 5 do 10 godina! Karakteristicno je to da se WSL PHB VT treningom dobije uvid u ono što je stvarno primenjivo i zato se ne vezba koreografija i lepota pokreta jer sa stvarnom odlučnošću i napornim radom, postajete borac.
Generalno, WSL PHB Ving Tsun se smatra jednim od najvažnijih praktičnih i primenjivih sistema borbe. Ideja je da se pobedi vrhunski mnogo jaci protivnik, u kratkom vremenu. WSL PHB Ving Tsun ima jedinstvene metode koje poboljšavaju i povećavaju reflekse, brzinu, ima dinamičan uticaj na opste sposobnosti vezbaca u borbi. Kao integrirani sistem WSL PHB Ving Tsun uključuje sve što je korisno za borbu. Sistem ne zahteva posebnu veštinu ili akrobatski fitness, samo vas uci kako biste dobili sve atribute za pobedu.Ne zahteva fizičku snagu i zbog toga je pogodan za žene. To je realan sistem koji se temelji na matematičkim i fizičkim principima, ne ograničavajući se po pravilima. Ving Tsun nije sport i ne vezba se kao sportska disciplina kao mnoge druge poznate vestine, nije ogranicen pravilima i zato Ving Tsun/Wing Chun nije pogodan za borbu u ringu ali je zato savrsen za napad i odbranu kako bi borbu zavrsili u trenutku!
Wong Shun Leung Philipp Bayer Ving Tsun (Wing Chun) se vezba u Sremskoj Mitrovici u Wing Chun Kung Fu klubu "Dragon", u sali u Atomskom Sklonistu, naselje Orao - Treninge vodi Nenad Koviljac.

Нема коментара:

Постави коментар