уторак, 20. април 2010.

CHI SAO STAGE 2010 SEMINAR


U Sremskoj Mitrovici 6. februara odrzan je Chi Sao seminar pod vodjstvom si fu Nenada Koviljac. Na seminaru su se uvezbavale tehnike vezane za bon sao i lap sao dril i parcijalna Chum Kil (druga forma), i sve zajedno uvezbavano kroz chi sao. Na seminaru je bilo i nekolicina pocetnika koji nikada nisu radili chi sao ali zu kroz pocetne vezbe, Dan Chi sao (jednorucni chi sao) i ukrstene drilove veoma dobro savladali i dvorucni chi sao. Stariji ucenici su uvezbavali mnostvo efektnik tehnika, napada i odbrana kao i Tui-Ma drilove(Pushing Horse Drills). Seminar je bio edukativnog karaktera i odrzan je u prostorijama Wing Chun Kung Fu kluba Dragon, a prisustvovalo je blizu 30 vezbaca najvise iz Sremske Mitrovice a potom iz Novog Sada i Sapca.

2 коментара:

  1. CHI SAO STAGE 2010 SEMINAR
    1.Polozaj ruku
    2.Kako napadati
    3.Kako se braniti
    4.Chi sao u sparingu... See More
    5.Kako da Chi sao funkcionise
    6.Tenzija
    7.Kretanja
    8.Razno...pitanja.

    ОдговориИзбриши
  2. Chi sao je veoma vazna vezba u wing chun-u ali ne zaboravite to je samo vezba, i ne znaci da ako ste dobri u chi sau, da ste dobar borac i obrnuto. - - Podjednako je vazno vezbati celokupan wing chun.
    - Chi sao se svodi na kompletnu kontrolu napadaca, odbranu centralne linije i napad na njegove slabe tacke i centralnu liniju, najblizom pravom ... See Morelinijom.
    - Chi sao je ne upotrebljiv bez pravog kretanja(stava i balansa) i adekvatnih pokreta ruku koji posle chi sao drilova ulaze u motoriku pokreta i postaju deo vas.
    - Chi sao nije "Lap sao i serija direkata"! Chi sao je mnogo kompleksniji od svega toga. Chi sao je osecaj, koji se kasnije iskoristava u borbi.

    ОдговориИзбриши