уторак, 20. април 2010.

Wing Chun u Sremskoj Mitrovici

Najstariji Wing Chun klub u Sremskoj Mitrovici pocinje sa javnim radom 1994 na inicijativu Predraga Koviljac kao trenera, Nenada Koviljac asistenta i Save Koviljac kao predsednika kluba i organizatora raznih desavanja. 10 godina kasnije osnovan je Wing Chun kung fu klub "Dragon" sa glavnim trenerom Sifu Nenadom Koviljcem i kao takav radi vec punih 6 godina. Kroz klub je proslo nekoliko stotina vezbaca svih starosnih doba i takodje, klub je organizator nekoliko javnih edukacionih seminara sa temama usko vezanih za wing chun forme i razvijanje odredjenih sastava wing chun vestine, ucesnik nekoliko seminara, isticem seminare Grandmastera William Cheunga kao i ucesnik Prvenstva Drzave, Vojvodine i raznih turnira i prezentacija.
Iz kluba Dragon proizilaze i sekcija u Pancevu koja i dalje radi kao sekcija, onda sekcija u Novom Sadu koja se razvija i registruje u Wing Chun klub "Fist Of Spirit" i danas radi kao klub sa glavnim trenerom , sifu Arsenije Jelovac, i najnovija Dragon sekcija u Beogradu sa instruktorima Nikolom i Jelenom.
Takodje se u sklopu kluba "Dragon" povremenom organizuju treninzi pod nazivom "Dynamic Wing Chun", gde se uvezbavaju odredjeni, parcijalni delovi same vestine i radi se na njihovom uvezbavanju a preferira se zastitna oprema zbog realnog treninga i vezbe i same zastite vezbaca.

Нема коментара:

Постави коментар